• آداب و رسوم:

         در شهرستان خوشاب همچون ساير نقاط استان خراسان رضوي پخت انواع نان هاي محلي مانند نان لواش، نان لایه، تافتون، قلفی qelefi، نان پیازی، نان آجاری، نان کنجدی، نان ساج، نان تمبرچه، کماچ رواج دارد. خوراک محلی و سنتی این شهرستان نیز شامل: انواع اشکنه: اشکنه بنه- اشکنه قرمه، کشک و بادمجان، قرمه، آرد بریو  کمه جوش، آش کچی، بلماق، بلغور، بلماق با جزله، محرا دکمچ و ... می باشد. همچنين انواع جشن ها، اعياد و مناسبت هاي ويژه با توجه به باورهاي مردم منطقه كماكان برگزار مي گردد. از ميان اين مراسم مي توان به مراسم گذار مانند جشن تولد، روز هفت، عقیقه، ختنه سوران، خواستگاری، عقد عروسی و ختم اموات همچنین جشن های سال شمسی مانند شب چله یا یلدا، جشن سده، چهارشنبه سوری، علفه مرده ها و علفه زنده‌ها، نوروز، پای، هفت سین، سیزده بدر عیدانه یا بت بتی و همچنین مراسم سال قمری مانند عزاداری های محرم، مراسم سیاه پوشان، روضه خوانی، تاسوعا، عاشورا، تعزیه خوانی دسته بنی اسد با شکوه خاصی برگزاد می گردد. در قدیم مراسم  موردی نیز داشتند که امروزه فقط نماز باران برگزار می گردد و مراسمی همچون چولی چقل، جشن خرمن، مراسم جشن گندم و...اشاره کرد از مهم‌ترین بازی‌های سنتی شهرستان خواش می توان به: لنگ لنگ، خانه خدا، مرقو، درنای خطی، سیم سیمک، عمو زنجیر باف، پادشاه وزیر، هرنگ هرنگ، زو، کورکورک، الک دولک، هفت سنگ، طناب کشی، پرش، کشتی باچوخه اشاره نمود.
     

    مراسم شب چله

          شب چله از جمله رسوم اجتماعی است که از گذشته تا کنون در این شهرستان برگزار می شود. اهالی روستاها و کشاورزان پیش از شب یلدا در تدارک این شب بوده و برای انجام مراسم، تعدادی هندوانه و خربزه و مقداری انگور برای این شب نگهداری می کرده اند.
     

    جشن سده

          هنوز هم در این شب (شب دهم بهمن ماه) در کنار روستاها مردم آتش می افروزند و گوی های آتشین درست می کنند و با آن بازی می کنند.
     

    مراسم عید نوروز

          مردم خوشاب از دو هفته مانده به عید نوروز با خانه تکانی، کاشتن سبزه و تهیه انواع کلوچه نوروزی خود را برای عید نوروز آماده می کنند.
     

    مراسم شال اندازی

         در روزهای آخر سال و در چهار شنبه سوری، مراسمی به نام شال اندازی در خوشاب انجام می شود. در این رسم یک نفر بر بالای بام رفته و شال خود را از سوراخ سقف خانه بداخل آویزان می کند. صاحب خانه باید چیزی به سر شال او می بست تا صاحب شال آن را بالا بکشد.
     

     پای

         در شب عید، بزرگترها برای کوچکترها غذا می بردند تا صبح روز عید ابتدا به خانه آن ها بروند. به این غذا که ممکن بود هر چیزی باشد پای می گفتند. از دیگر مراسم مناطق مختلف این شهرستان می توان به تمنای باران، وعده سرخرمن، چولی چغل، مراسم برداشت محصول اشاره کرد.



     

سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق